al

Filantropi

Telemach i KKR dali doprinos Diplomatskom zimskom bazaru

15.02.2019 12:43:56 / Izvor: Akta.ba

Na Diplomatskom zimskom bazaru prikupljeno rekordnih 212,000 KM

Organizacioni odbor Diplomatskog bazara sakupio je rekordnih 212,000 KM, a navedeni iznos je raspodijeljen organizacijama posvećenim humanitarnom radu s djecom i najugroženijim slojevima stanovništva širom Bosne i Hercegovine.

Na prijemu upriličenom povodom raspodjele prikupljenih finansijskih sredstava, Hajdi Mostić, CFO kompanije Telemach i predsjednica Upravnog odbora "Fondacije Telemach", uručila je vaučer udruženju "Rastimo zajedno" iz Gacka, čime je kompaniji Telemach ukazana čast i zahvala za dugogodišnje prijateljstvo i podršku Bazara.

Usprkos napornom radu organizacionog odbora, ovakav rezultat ne bi bio moguć bez nesebične pomoći i saradnje međunarodne i lokalne zajednice, domaćih izlagača i sudionika, te fantastičnog odaziva građana, koji su odlučili provesti 1. decembar u Skenderiji.

Neka od udruženja koja su dobitnici sredstava prikupljenih na Bazaru 2018. godine su "SOS Dječija sela BiH" u Srebrenici, "Franjevački međunarodni studentski centar" u Sarajevu, centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru i "Down sy i mi" iz Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi