Investicije / PROJEKTI

Bosanski resort: Kompleks hotela vrijedan 220 miliona dolara i u Goraždu

18.03.2014. 10:39 / Izvor: eKapija.ba

Da investitor iz Njemačke Walter Lohmann i njegov saradnik Jusuf Šogolj, porijeklom iz Zavidovića nisu odustali od namjere da na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona, zajedno sa svojim partnerima iz SAD-a, investiraju u izgradnju kompleksa hotela sa svim pratećim sadržajima namijenjenih za odmor i zabavu bogate klijentele iz inostranstva potvrđuje njihov ponovni dolazak u Goražde i sastanak sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom.

Oni su svoju namjeru da investiraju u ovaj projekt kantonalnim zvaničnicima izložili još prije dvije godine. Tokom svoje posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde obišli su potencijalne lokacije te se informisali o postupku pribavljanja potrebne dokumentacije i dozvola za izgradnju.

U međuvremenu, investitori su pripremili idejni projekt te osnovali firmu u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Bosanski resort".

Tokom susreta sa premijerom Fraštom oni su još jednom izrazili spremnost da baš u ovom kantonu realizuju svoju investiciju, kao i izvjesnu dozu razočarenja što cijeli proces ide veoma sporo.

Promjena zakonske regulative kada je u pitanju Zakon o šumama, kao i spremnost kantonalne Vlade i njenog resornog Ministarstva za privredu da sa svoje strane pomognu u dobivanju potrebnih saglasnosti mogla bi cijeli ovaj projekt pomaći s mrtve tačke.

Ne treba zanemariti činjenicu da bi u izgradnju "Bosanskog resorta", prema tvrdnjama investitora, trebalo biti uloženo 220 miliona dolara te uposleno preko 2000 radnika.

Kompleks hotela imaće i svoje golf i teniske terene, ergelu konja, kao i ostale sadržaje koji prate ovakav tip lukzusnih hotela namijenjenih turistima koji sebi mogu priuštiti odmor na visokom nivou, saopćeno je iz Vlade BPK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije