Kapital / IZVJEŠTAJI

Merkur Osiguranje učvršćuje lidersku poziciju!

12.09.2008. 09:11 / Izvor: eKapija.ba

Iako je teško bilo za očekivati da će se i u 2008. godini nastaviti intenzivan trend rasta premije životnog osiguranja, rezultati nakon šest mjeseci pokazuju suprotno.

Merkur osiguranje je ostvarilo ukupnu premiju životnog osiguranja u iznosu od 7.056.455 KM što je za isti period prošle godine rast od nevjerovatnih 169,71 %.

Taj rezultat učvrstio je Merkur osiguranje u vrhu najboljih osiguravatelja u segmentu životnog osiguranja u BIH sa impresivnih 24,90 % tržišnog ućešća što je 130,16 % više nego u istom periodu lani. Dobit ostvarena na 6 mjeseci je za 10 % veća nego ukupna dobit ostvarena u 2007 godini.

«Ovaj rezultat je plod rada sa agencijama i saradnicima na terenu, ali i pojačanog servisa prema našim osiguranicima. Kroz komunikaciju putem našeg besplatnog Info telefona 080 02 02 25 sve veći broj naših građana dobija pravu informaciju o potrebi za sklapanjem police životnog osiguranja. Računajući da je druga polovica godine tradicionalno bolja od prve možemo sa pravom očekivati još jednu izuzetnu poslovnu godinu, sa nadom da je okončamo kao apsolutni lider u ovom segmentu osiguravateljnog poslovanja u BIH» rečeno je iz Uprave Merkur osiguranja za eKapija.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital