Google uveo opciju koju priželjkujemo cijeli život

19.10.2020. 09:17 / Izvor: N1
Google uveo opciju koju priželjkujemo cijeli život

Nova Googleova opcija omogućiće korisnicima da pronađu pjesmu po melodiji koju pjevuše.

Koliko puta ste u životu čuli neku pjesmu koja vam se svidjela, a niste mogli pronaći način da saznate koja je numera u pitanju? Koliko puta ste prijatelju, prijateljici, rodbini ili poznancima "mumljali ili zviždali" melodiju pjesme oslanjajući se na njihovo znanje kako bi došli do traženog?

Izgleda da je Google "čuo sva naša mumljanja i zviždanja" i odlučio da uvede opciju koju priželjkujemo cijeli život. Iako sada ima jako mnogo aplikacija poput Shazama koje lako otkrivaju pjesme, nova Googleova opcija dodatno će nam "olakšati prokletstvo potrage za pjesmom koju ne znamo".

Kako navode portali Variety i Complex sada ćete moći otvoriti Google aplikaciju, Google Search na mobitelu i drugim uređajima, upaliti mikrofon opciju i reći "What's this song?".

Nakon toga pritisnite Search, gdje možete odmumljati melodiju ili dijelove teksta, a Google će odraditi ostalo.

"Kada mumljate ili pjevušite melodiju naši "roboti" transformišu zvuk u sekvence koje predstavljaju melodiju", pojasnio je Krishna Kumar, senior product menadžer Googlea.

Iako postoji razumna sumnja da li će vam ova opcija ponuditi tražene odgovore, ovaj alat daje korisnicima opciju da se ponovo povežu sa pjesmom za koju su nekada mislili da je iščezla, nestala...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza