Sanski Most: Predstavljena završna faza Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša "GOV –WADE"

12.04.2010. 14:42 / Izvor: eKapija.ba
Sanski Most: Predstavljena završna faza Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša 'GOV –WADE'

Predstavljena je završna faza Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša "GOV-WADE" u Sanskom Mostom u sklopu koje je započela kampanja mobilizacije građana i uključivanja javnosti. U toku protekle tri godine uspješno su realizovane kampanje u općinama Bihać, Bužim, Bosanska Krupa, Cazin, Drvar, Prijedor, Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica.

Projekt "GOV-WADE" (Governance Project in Municipal Water and Environmental Development) je "Projekt dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša" usmjeren na poboljšanje upravljanja u oblasti voda i okolišne sanitacije, s tim da je težište samog projekta na cjelokupnom unapređenju prakse dobre uprave u općinama sliva rijeke Une i Sane.

"Voda nema cijenu i voda je život", istakao je Sanjin Halimović, načelnik Općine Sanski Most.

"Za Sanski Most je bitno da je jedna od partnerskih opština u projektu GOV WADE i od velikog je značaja da uključimo građane u projekat, jer će kroz kampanju biti dodatno informisani i edukaovani o značaju voda i životne sredine. Projekat ostvaruje i međuopštinsku saradnju, jer voda probija barijere", naglasio je Halimović.

"Najveću korist od projekta će imati naši građani, jer je jedan od ciljeva edukacija šire javnosti, a svi zajedno trebamo raditi na očuvanju rijeka i okoline", rekao je Drago Praštalo, Predsjednik Komisije za izradu Strateškog plana za vode i okolišnu sanitaciju, kao i predsjedavajući Općinskog Vijeća.

Projekat je je podržan od Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a implementira ga Resursni centar za vode i okoliš “UNA Consulting” d.o.o. Bihać“ kao i projektni konsultant zadužen za provođenje dijela kampanje mobilizacije građana i uključivanja javnosti, Prime Communications iz Banja Luke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti