Turska softverska kompanija Akinsoft želi saradnju sa bh. stručnjacima

12.12.2017. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Turska softverska kompanija Akinsoft želi saradnju sa bh. stručnjacima

Privrednoj komori Kantona Sarajevo obratila se turska softverska kompanija Akinsoft iz Istanbula sa prijedlogom poslovne saradnje.

Privrednoj komori Kantona Sarajevo obratila se turska softverska kompanija Akinsoft iz Istanbula sa prijedlogom poslovne saradnje sa kompanijama iz Kantona Sarajevo, saznaje Akta.ba

Saradnja se odnosi na implementaciju ERP programa, koje prema našim saznanjima namjeravaju pokloniti kompanijama različitih profila iz Kantona Sarajevo.

U tu namjenu potrebni su im lokalni IT stručnjaci, navode iz Privredne komora Kantona Sarajevo.

Inače, radi se o kompaniji koja ima 22 godine iskustva u proramiranju, nekoliko uspješnih projekata i više od 2000 partnera u 28 zemalja. Nude više 120 softverskih rješenja, uključujući ERP rješenja, poslovna rješenja, sektorske programe, cafe programe, te internetske i mobilne programe.

Njihovi potencijalni krajnji korisnici su iz sektora elektronike, telekomunikacija, informacijskih tehnologija, automobilske industrije, građevinskog sektora, turizma…itd.

"Kao Akinsoft​, želimo pokrenuti projekt u Bosni i Hercegovini dovođenjem naših usluga u Sarajevo, pobratimski grad Konye. Naš je cilj predstaviti hiljade ERP programa firmama koje rade u Sarajevu, ali i drugim gradovima Bosne i Hercegovine", poručuju iz ove kompanije, navodeći da svoj program prvo žele predstaviti privrednicima, članicama Privredne komora Kantona Sarajevo.

Kao drugi korak koji je u planu ove kompanije je pružanje obuke za IT stručnjake ili firme koje se bave informatičkim sektorom WOLVOX ERP. U tom smislu, potrebno je organizirati obuku srodnim ljudima ili firmama u vezi s instalacijom, korištenjem i podrškom programa.

"Te firme koje su pružale obuku mogu služiti u Bosni i Hercegovini kao budući partneri ako to žele. U svakom slučaju, željeli bismo uspostaviti dugoročni poslovni odnos s Bosnom i Hercegovinom", navode iz Akinsofta.

Inače, ova je kompanija ostala upamćena kada je 2015. godine u turskom gradu Konyi otvorena kafana na kojoj je predstavljen robot konobar Ada, kompanije za softver i tehnologiju Akinsoft.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti