Dogovoreno uređenje prostora oko baze Butmir

NATO

Dogovoreno uređenje prostora oko baze Butmir

Na sastanku su razmatrana pitanja iz oblasti uređenja prostora oko baze Butmir sa stanovišta zaštite okoliša.

21.09.2021. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović sastao se sa brigadirom Ferencom Kissom, načelnikom NATO štaba Sarajevo i brigadirom Wolframom Fösslom, glavnim pravni savjetnik komandanta EUFOR-a.

Na sastanku su razmatrana pitanja iz oblasti uređenja prostora oko baze Butmir sa stanovišta zaštite okoliša, sprečavanja stvaranja divljih deponija i nelegalnog iskopa građevinskog materijala, kao i o drugim okolišnim pitanjima koja su interesantna za obje strane.

Ministar Hadžiahmetović je upoznao predstavnike EUFOR-a i NATO štaba Sarajevo sa dosadašnjim, ali i svim planiranim aktivnostima koje treba okončati u narednih mjesec dana.

S druge strane, predstavnici EUFOR-a i NATO štaba Sarajevo su upoznali ministra Hadžiahmetovića o dosadašnjim aktivnostima poduzetim s njihove strane.

Poseban akcenat u razgovorima je dat na potrebu medijskog istupa o ovoj temi, za što su EUFOR i NATO štab Sarajevo već pripremili određene sadržaje.

Dogovoreno je da se dosadašnja uspješna saradnja nastavi, naročito u segmentu zaštite okoliša, za što su obje strane iskazale posebnu zainteresovanost.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Butmir

#Eufor NATO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

NATO