Radionica: "Kako kontrolirati stres - upravljanje stresom u poslovnom okruženju", 23. marta u Sarajevu

10.03.2011. 12:23 / Izvor: eKapija.ba
Radionica: 'Kako kontrolirati stres - upravljanje stresom u poslovnom okruženju', 23. marta u Sarajevu

Privredna komora kantona Sarajevo organizira radionicu na temu "Kako kontrolirati stres - upravljanje stresom u poslovnom okruženju". Riječ je o inovativnom edukativnom pristupu, sa modulima rađenim po svjetskim standardima. Predavači/moderatori su profesionalci, eksperti iz oblasti psihologije, sa velikim teorijskim i praktičnim iskustvom.

Stres je pojam sa kojim se svakodnevno susrećemo, ponekad ga prepoznamo, ponekad ga i okrivimo za glavobolju, ali uglavnom sa njim zivimo i nosimo ga u sebi ne prepoznajući ga, trpeći ga i ne znajući kako da se nosimo s njim. Ova radionica koncipirana je tako da učesnicima daje uvid u teorijske koncepte stresa, šta je on, kakva mu je biološka osnova, na koji način utiče na organizam. Također, učesnicima se omogućava prepoznavanje i definisanje njihovih ličnih uzroka stresa – stresora, sto omogućava vraćanje kontrole, te im pomaže da redefinišu svoja očekivanja koja dovode do stresa.

Radionica uključuje i niz praktičnih savjeta i savladavanje konkretnih tehnika u kontrolisanju stresa, smanjivanju stresa u poslovnom okruženju, te relaksaciji.

Učešćem u uvoj radionici stres neće nestati iz vašeg života. Svakodnevne brige i dalje ostaju. Ipak možemo promijeniti način na koji reagujemo na njih, prepoznati, kontrolisati, a možda i isključiti neke stresore, te uvježbati način na koji se suočavamo sa svim tim. Možemo naučiti da pazimo na sebe i pomognemo sebi.

Vrijeme i mjesto održavanja radionice: srijeda, 23.3.2011., od 09:00h do 15:00h sala za edukaciju Privredne komore Kantona Sarajevo

Predavači/moderatori: diplomirani psiholozi Edina Mahmutović i Tihana Majstorović

Detaljnije informacije na telefon 033/250-117 begin_of_the_skype_highlighting FREE 033/250-117end_of_the_skype_highlighting i 250-116, ili e-mail: lejlah@pksa.com.ba, vladol@pksa.com.ba , Mzupcevic@ifc.org

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave