Seminar: "Upravljanje stresom u privatnom i poslovnom okruženju"

06.01.2016. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Seminar: 'Upravljanje stresom u privatnom i poslovnom okruženju'

O.D. Mentor iz Sarajeva organizuje seminar "Upravljanje stresom u privatnom i poslovnom okruženju" koji će se održati od 30. - 31.01.2016. u Sarajevu.

O.D. Mentor iz Sarajeva organizuje seminar "Upravljanje stresom u privatnom i poslovnom okruženju" koji će se održati od 30. - 31.01.2016. u Sarajevu.

Kada neko kaže: "Ja sam pod stresom" – obično pomislimo da ga je snašla neka nevolja, da je doživio nešto neprijatno i da je zbog toga pod uticajem neke jake i neprijatne emocije (uznemiren, zabrinut, uplašen, bijesan, razočaran, ožalošćen…). Ovo laičko mišljenje je uglavnom tačno, ali ne sadrži sve bitne činjenice koje obuhvataju pojam stresa.

U skladu sa tim, seminar će učesnicima pomoći  u razlikovanju različitih uzroka stresa, pružiti nova znanja o individualnim načinima suočavanja sa stresom, tehnikama upravljanja emocijama u stresnim situacijama, te načinima prevencije stresa. Posebno će biti obrađene metode i tehnike u upravljanju stresom na poslu, kao i načinu suočavanja sa „teškim“ ljudima.

Koncept seminara podržava i puno praktičnih vježbi za smanjenje stresa koji su lako primjenjivi u različitim situacijama.

Cilj seminara je bolje razumijevanje pojma stres i njegov utjecaj na ljude, pravilniji način sagledavanja stresnih situacija i okolnosti i upoznavanje sa metodama za smanjenje stresa.

Prijavljenim kandidatima će na kraju seminara, pored certifikata, biti dodjeljena i Bojanka za odrasle.

Termin: 30. - 31.01.2016. (subota i nedjelja)

Cijena: 69,00 KM

Lokacija: Hotel Villa Orient, Oprkanj br.8, Stari Grad, Sarajevo

Predavač:  Miroslava Marjanović i Dželila Mulić-Čorbo, magistrice psihologije

Organizator: O.D. "Mentor"

Prijave: info@mentor.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave