Pisanje projektnih prijedloga - LOD metodologija

12.02.2016. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Pisanje projektnih prijedloga - LOD metodologija

O.D. “Mentor” - agencija za edukaciju, lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva organizuje seminar “Pisanje projektnih prijedloga - LOD metodologija” 

O.D. “Mentor” - agencija za edukaciju, lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva organizuje seminar “Pisanje projektnih prijedloga - LOD metodologija” 

Seminar će biti realizovan 27. i 28. februara 2016. godine u Sarajevu u prostorijama O.D. “Mentor”. Cilj ovog seminara je osposobiti svakog učesnika za samostalno pisanje projektnih prijedloga prema zadatim obrascima projektnih prijedloga državnih i/ili međunarodnih institucija, te upoznati učesnike sa načinima apliciranja ka različitim fondovima u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu. 

Učesnici će imati priliku da kroz grupni rad razviju ideju i napišu vlastiti projektni prijedlog, koji će na kraju seminara biti pregledat od strane predavača, gdje će isti dati dodatne sugestije i smjernice u njegovom daljem oblikovanju, kreiranju i apliciranju ka potencijalnim donatorima.  

Očekivana postignuća treninga: - da polaznici treninga bolje shvate šta su to projekti i čemu služe; - da polaznici treninga znaju kako se projekti mogu koristiti kao alat za rješavanje problema u lokalnoj zajednici, ali i na globalnom nivou; - da polaznici treninga budu upoznati sa osnovnim elementima projektnog prijedloga; - da polaznici treninga budu u mogućnosti da samostalno razviju svoj prijedlog projekta. 

Seminar je prvenstveno namijenjen neformalnim grupama građana, osobama iz nevladinog sektora, osobama koje žele da realizuju neku od svojih ideja putem projektnog prijedloga i drugim sličnim kategorijama stanovništva.  

TERMIN: 27. - 28.02.2016. (subota i nedjelja) 

CIJENA: 59,00 KM 

LOKACIJA: O.D. “Mentor” (Bare Šip, Branilaca Šipa 21e) 

PREDAVAČ: Tarik Jažić 

ORGANIZATOR: O.D. “Mentor”, Sarajevo 

PRIJAVE NA: info@mentor.ba 

PRIJAVE DO: 23.02.2016. godine

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave