MIKROGRAFIJA – Vaš pouzdan partner u oblasti digitalizacije!

27.10.2022 08:48:12
MIKROGRAFIJA mScan

Kao tržišni lider u oblasti digitalizacije, Mikrografija se bavi masovnom digitalizacijom svih tipova i formata dokumentacije.

Kao tržišni lider u oblasti digitalizacije, Mikrografija se bavi masovnom digitalizacijom svih tipova i formata dokumentacije. Skeniranje i obrada dokumenata vrši se na najsavremenijoj opremi pomoću vlastitog softvera mScan, uz mogućnost potpune prilagodbe specifičnostima svakog projekta. Tako su tokom proteklih 15 godina na tržištu Bosne i Hercegovine, skenirani milioni dokumenata velike važnosti i opšteg-društvenog značaja.

Mikrografija uspješno izvodi digitalizaciju:

  • Standardne poslovne dokumentacije
  • Knjiga različitih formata
  • Tehničke dokumentacije i mapa
  • RTG snimaka.

Mikrografija može izvoditi i postupak mikrofilmovanja, te vršiti prepis sa mikrofilma na neki drugi medij.

Samom postupku digitalizacije obično prethodi korak sređivanja i pripreme dokumentacije za skeniranje. Ujedno, neophodno je unaprijed definisati metodologiju imenovanja skeniranih dokumenata kao i shemu metapodataka, ovisno o tipu dokumentacije koja je predmet skeniranja. Nakon skeniranja dokumentacije, slijedi postupak indeksacije ili obuhvata definisanih metapodataka. Digitalni dokumenti mogu biti pohranjeni u e-Arhivi, u Cloudu ili na vlastitoj infrastrukturi partnera.

Zahvaljujući savremenom procesu digitalizacije dokumentacije i obrade metapodataka, pretraga digitalnih dokumenata je vrlo jednostavna i brza, a digitalni dokumenti dostupni na jedan klik. U tome leži i najveći benefit digitalizacije – da skenirani sadržaj bude brzo i lako dostupan većem broju ovlaštenih korisnika. Ukoliko imate potrebu digitalizovati važnu dokumentaciju vaše kompanije ili imate vrijedne stare knjige i karte koje želite sačuvati od daljnjih oštećenja, obratite se vašem pouzdanom partneru u oblasti digitalizacije dokumentacije – Mikrografiji.

Više informacija potražite na info@mikrografija.ba ili putem telefona +387 33 761 815.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak