Foxit: Lider među proizvođačima i tehnologijama za kompresiju dokumenata

Digitalni kutak

Foxit: Lider među proizvođačima i tehnologijama za kompresiju dokumenata

Mikrografija, kako u Sloveniji tako i na tržištu država u Adriatik regiji, već od 2005. godine zastupa firmu LuraTech kao ovlašteni zastupnik.

06.12.2018 08:47:51 / Izvor: Akta.ba

Foxit je lider među proizvođačima i tehnologijama za kompresiju dokumenata u boji, podataka ili digitaliziranih (skeniranih) dokumenata (prema standardu JPEG2000). Mikrografija, kako u Sloveniji tako i na tržištu država u Adriatik regiji, već od 2005. godine zastupa firmu LuraTech kao ovlašteni zastupnik. Napredna programska opreme zipuje (kompresuje) skenirane dokumente bez obzira da li sadrže crno-bijele, sivkaste tonove ili u boji. U pitanju je vodeća implementacija ISO standarda JPEG2000/Part6, koji prepoznaje sadržaje i isti zapiše u datoteku JPM.

Rezultat postupka, kojim se odvaja tekstualni dio od slikovnog dijela dokumenta i svakog od njih kompresuje, ekstremno su male datoteke, koje održe odličan kvalitet teksta i slikovnih dijelova. Rješenje je revolucionarno, naime u današnjem vremenu kada smo pretrpani različitim dokumentima, nudi nam se veliki razmjer kompresija, i to 1 : 147, 1 : 180, 1 : 200, 1 : 298 i čak 1 : 420! na taj način obrađeni dokumenti spašeni su u zapisu PDF, zbog toga iste možemo jednostavnim putem pregledati i tražiti po sadržaju.

Aplikacija LuraDocument PDF Compressor (u Microsoft Windows operativni sistem) omogućava automatsko (u pretraživaču) ili ručno konvertovanje (u desktop varijanti) skeniranih dokumenata u zipovane dokumente PDF. Aplikacija omogućava ulazne zapise dokumenata, kao što su TIFF, JPEG, BMP i PNM, a ujedno je i veoma primjerena za pregled dokumenata i objavljivanje putem interneta ili intraneta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak