cargo-partner otvara novi ured u gradu Subang Jaya

14.11.2011. 11:29 / Izvor: eKapija.ba
cargo-partner otvara novi ured u gradu Subang Jaya

Internacionalna transportno - logistička kompanija cargo-partner, otvorila je vlastiti ured u gradu Subang Jaya u Maleziji. Sa ovom lokacijom austrijska kompanija jača svoju mrežu u jugoistočnoj Aziji i još uvijek je na putu proširenja.

Novotvoreni ured cargo-partnera se nalazi u samom srcu Subang Jaya, na centralnoj lokaciji sa koje ima brz pristup svim morskim lukama i aerodromima u Kuala Lumpuru. Internacionalni aerodrom Kuala Lumpur – najveći i najvažniji aerodrom u Maleziji – godišnje može primiti 40 miliona putnika kao i 1.2 miliona tona tereta. U 2010. godini bio je 28. najprometniji aerodrom na svijetu.

Uz nedavno otvorenje ureda u Tianjinu, cargo-partner se nastavlja širiti te sa otvaranjem ureda u Maleziji usavršava, ali ne završava proširenje u jugoistočnoj Aziji.

Stefan Krauter, predsjednik Uprave cargo-partner grupacije kaže kako su uvjereni u potencijal rasta jugoistočne Azije, a posebno zapadne Malezije.

„Malezija nije samo od velike važnosti za poslovanje sa Europom. Malezija također ima i snažne ekonomske veze sa susjedskim zemljama, Singapurom i Tajlandom,a i položaj unutar trgovine u Aziji i odlične veze sa zemljama u regiji Zaljeva. cargo-partner će obavljati značajan broj trojnih poslovanja u Maleziji iz Singapura i Europe, ali bez uticaja na trgovanje tih zemalja ", ističe on.

Inače, prometna infrastruktutra Malezije je dobro razvijena – barem njen zapadni dio. Najvažnija cestovna poveznica je autocesta Sjever – Jug, koja se proteže kroz cijelu zemlju povezujući tajlandsku granicu na sjeveru i Singapur na jugu. Ova situacija je slična i kod željezničke infrastrukture koja se, usput, uglavnom sastoji od uskotračne željeznice.

Strateški povoljan položaj u Južnom kineskom moru, a uz tjesnac Malacca, osigurava visoku važnost u međunarodnoj pomorskoj trgovini. Među Malezijskim najvažnijim lukama su Penang, Tanjung Pelapas i Pasir Gudang. Pored njih tu je i 7.200 km plovnih puteva, od čega je 4.000 kilometara u istočnom dijelu zemlje, gdje se obično koriste alternativne slabo razvijene cestovne infrastrukture u udaljenim područjima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti