Investicija od 21,5 miliona eura: cargo-partner gradi logistički centar u Slovačkoj

28.04.2011. 11:30 / Izvor: eKapija.ba
Investicija od 21,5 miliona eura: cargo-partner gradi logistički centar u Slovačkoj

Internacionalna transportna i logistička kompanija cargo-partner, gradi logistički centar u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj. Za prvo tromjesečje 2012 godine, planiran je kraj prve faze, tj izgradnja prvih 7,300 m², od ukupno 30,000 m² skladišnog prostora.

Novi moderni logistički centar udaljen je samo 46 km od Bratislave i prostirati će se na ukupnoj površini od 60,000 m², od toga su, na površini od 30,000 m² predviđeni skladišni prostori koji su dovoljni za skladištenje 50,000 paleta. "S obzirom na veličinu našeg logističkog centra, obezbijediti ćemo 100 novih radnih mjesta", izjavio je Tibor Majzún, izvršni Direktor cargo-partnera u Slovačkoj.

Tokom prošlih godina, cargo-partner grupacija doživjela je stabilan rast i ekspanziju u velikom broju zemalja. Sada je vrijeme da, izgradnjom novog logističkog centra, ulažemo u budućnost na Slovačkom tržištu i stvaramo nove mogućnosti, poručuju iz ove kompanije.

Logistički centar smješten je odmah pored kontejnerskog terminala Metrans, koji je povezan sa lukama: Hamburg, Bremerhaven, Kopar i Rijeka. Ova blizina omogućava, cargo-partneru, direktan utovar tereta u kontejnere.

Simbol za zaštitu okoline

"Kada smo odlučili da gradimo centar mislili smo na dvije stvari; željeli smo pomoći našim klijentima da uštede na troškovima transporta robe u skladište i u isto vrijeme želimo da uticaj na okoliš smanjimo na minimum. Nadalje, transport na ovaj način mnogo je sigurniji", rekao je Stefan Krauter Izvršni Direktor cargo-partner grupacije.

(Stefan Krauter)

cargo-partner je internacionalna transportna kompanija, zastupljena u cijelom svijetu i specijalizirana za pružanje kompleksnih usluga transporta i skladištenja. Ured u Bratislavi osnovan je 1993. godine i sada spada u vodeće špediterske kompanije u Slovačkoj.

Brzi napredak je postignut pružanjem usluga avionskog, cestovnog i brodskog transporta za internacionalne i domaće klijente.

Usluge cargo-partnera su također, fokusirane na optimizaciju skladišnih kapaciteta.

Mogućnost praćenja pošiljki 24/7, carinjenje i osiguranje pošiljki samo su dio pogodnosti koje nudimo.

cargo-partner grupacija prisutna je širom svijeta sa više od 100 ureda i 2,200 zaposlenih u 27 zemalja, a u 2010. godini dostignut je promet od 470 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti