Postprodaja ASA AUTO: Dijagnostička kompetencija za VW mrežu

20.08.2010. 13:29 / Izvor: eKapija.ba
Postprodaja ASA AUTO: Dijagnostička kompetencija za VW mrežu

ASA AUTO nastavlja poklanjati posebnu pažnju edukaciji svojih zaposlenika i kadrova svojih ovlaštenih partnera iz servisne mreže. Nakon više od dvije godine školovanja i odslušanih četrnaest treninga održan je završni trening i certificiranje za servisne tehničare na temu: Dijagnostičke kompetencije za Volkswagen mrežu.

"Zadovoljstvo kupaca je na prvom mjestu u ASA grupaciji. ASA AUTO je članica Grupacije koja kontinuirano ulaže značajna sredstva u edukaciju zaposlenika, te ne čudi da servisni savjetnici i servisni tehničari iz Bosne i Hercegovine postižu zavidne rezultate na međunarodnoj sceni“, ističe glasnogovornik Vedran Peršić.

Funkcija Dijagnostičke kompetencije je druga po važnosti od ukupno 7 funkcija u opisu poslova Volkswagen servisa. Opis radnog mjesta ove funkcije podrazumijeva: podršku servisnom savjetniku, podrška pri servisnim procesima, vođenje razgovora sa kupcem, primjena uspješnih dijagnostičkih metoda, razvijanje kvaliteta servisa, specifična znanja o ulaznim i izlaznim signalima na procesorima, razvoj profesionalnih mjernih metoda kod dijagnoze grešaka te dijagnozu grešaka u električnim sistemima.

Certificirani treneri društva ASA AUTO Mili Dizdarević i Ivo Eterović obavili su obuku i certificiranje.

Certifikate za funkciju Dijagnostičke kompetencije dobili su: Fahrudin Herenda i Mirza Salihagić iz servisa ASA PVA Sarajevo, Bojan Đurđević i Radivoje Petrović iz Brčko Gas-a Brčko, Mirkel Arambašić iz Nipex-a Tuzla, Rajko Dašić iz I.C.M.-a Banja Luka, Željko Ristanović iz Servis Vidović-a Banja Luka, Haris Omeragić iz AC Quattro Sarajevo, Almir Hadžikadunić iz A.C.Š. Školjić Tešanj, Fuad Pašić iz servisa Berlina Bihać, Robert Vučić i Mario Šimić iz A.K. Jelić Široki brijeg i Velibor Vilotić iz servisa Mirakis Foča.

ASA AUTO će nastaviti ulagati u trgovačku mrežu i zaposlenike, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti