Nove mogućnosti za privrednike: Formiranje grupacija unutar savjeta PKKS

08.03.2011. 13:32 / Izvor: Fena
Nove mogućnosti za privrednike: Formiranje grupacija unutar savjeta PKKS

Na zahtjev poslovnog sektora Privredne komore Kantona Sarajevo (PKKS) dopunom Odluke o organizaciji i radu otvorena je nova mogućnost privrednicima da unutar savjeta Komore formiraju grupacije.

Grupacije će biti formirane iz reda članova Komore za određene djelatnosti unutar grana privrede s ciljem jačanja i afirmacije struke, kažu u PKKS.

Potreba za formiranjem ovakvog vida grupisanja unutar komorskog sistema je od posebnog značaja za privredu Kantona Sarajevo u teškom periodu u kome se sada nalazi i u kojem struka treba da zauzme vrlo značajno ili bolje reći ključno mjesto.

Jedan od razloga formiranja grupacija unutar Komore je i da svojim djelovanjem afirmiše struku i da ona dobije pravo mjesto u privrednom životu.

Grupacije obuhvataju djelatnosti međusobno vezane sirovinom, gotovim proizvodom, istom uslugom ili nekim drugim faktorima koji ih povezuju, kao što su npr. proizvodnja i prerada mesa, prerada voća i povrća, proizvodnja vode i bezalkoholnih pića, trgovina hranom, pekari, niskogradnja, visokogradnja, projektovanje, drumski prijevoz, trgovci nekretninama, privatne usluge u zdravstvu i slično.

Komora je pozvala sva strukovna udruženja koja djeluju na prostoru Kantona Sarajevo, a nisu u sklopu organizacije Komore, da se organizuju kao grupacije u sklopu pojedinih savjeta u Komori.

Na ovaj način će steći veći stepen legitimnosti pri utjecaju na kreiranje privrednog ambijenta u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti