Pobijedi strah od javnog nastupa!

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pobijedi strah od javnog nastupa!

Tim Mentora vas može osposobiti da ovladate tehnikama izgradnje povjerenja u sebe, prevladavanja straha od javnog govora, poboljšanja izražajnih sposobnosti, kao i pravilne pripreme govora.

04.03.2016. 10:22 / Izvor: Akta.ba

Malo je osoba kod kojih i sama pomisao na obraćanje skupu ljudi ne izaziva nemir. Ipak, govoriti u javnosti je vještina koja se može savladati korištenjem ispravnih metoda i vježbom. Priliku za savladavanje navedene vještine nudi O.D. Mentor kroz organizaciju seminara Javni nastup i umijeće govorništva.

Tim Mentora vas može osposobiti da ovladate tehnikama izgradnje povjerenja u sebe, prevladavanje straha od javnog govora, poboljšanja izražajnih sposobnosti, kao i pravilnoj pripremi govora. 

Kroz individualne ili grupne vježbe, važno je naučiti:

  • kako pripremiti govor i strukturu govora,
  • na koji način koristiti vizuelna pomagala i multimedijalne alate,
  • pravilnu upotrebu glasa i držanje tijela,
  • kontrolu treme i opušanje,
  • pravilno reagovanje u kriznim i neočekivanim situacijama.

Svi koji žele unaprijediti svoje govorničke i komunikacijske sposobnosti, menadžeri koji su izloženi situacijama javnih prezentacija i medijskih obraćanja, nezaposlene osobe koje žele biti spremnije za predstavljanje sebe poslodavcu, studenti koji žele unaprijediti prezentacijske vještine dobrodošli ste u Mentor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti