Otvoren turistički ured "Turist info" Jablanica

23.02.2017. 08:01 / Izvor: Fena

Otvaranje ureda rezultat je dobre saradnje s Ministarstvom trgovine turizma i zaštite okoliša HNK-a te Turističke zajednice HNK-a.

U povodu obilježavanja Dana općine Jablanica, u srijedu je otvoren turistički ured "Turist info" Jablanica u prisustvu predstavnika općinske i kantonalne vlasti.

Pomoćnica načelnika za lokalni ekonomski razvoj i investicije, finansije i trezor Amela Muratović istaknula je kako će taj ured biti turističko srce i tijelo općine Jablanica.

"Moram naglasiti da je služba za lokalni ekonomski razvoj i investicije, finansije i trezor zajedno sa načelnikom općine Jablanica, vodila aktivnosti u pravcu oživljavanja turističke privrede, koja je jedan od naših strateških ciljeva, u integralnoj strategiji razvoja "Jablanica, prepoznatljivo turističko odredište Hercegovine" ,kazala je Muratović.

Dodala je kako je bitan preduslov za razvoj turizma u Jablanici stvaranje tehničkih uslova i opremljenosti turističke zajednice, te kako je otvaranje ovoga ureda, pravi put.

"Otvaranjem ovog ureda bićemo podrška našim turističkim djelatnicima, ali i svim onim dragim gostima i namjernicima koji žele uživati u našoj prekrasnoj prirodi te posjetiti prirodne ljepote, kao nacionalne spomenike na području općine Jablanica", kazala je Muratović.

Otvaranje ureda rezultat je dobre saradnje s Ministarstvom trgovine turizma i zaštite okoliša HNK-a te Turističke zajednice HNK-a.

Prisutnima se uime ministra trgovine turizma i zaštite okoliša HNK-a obratila i Karmela Mabić, koja je istaknula kako Ministarstvo ima veoma dobru saradnju s općinom Jablanica, što je rezultiralo i otvaranjem turističkog ureda u toj općini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti