cargo-partner otvara nove urede u Sydneyu i Brisbaneu i povezuje carine i špedicije (ACF)

24.08.2021. 10:01 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner otvara nove urede u Sydneyu i Brisbaneu i povezuje carine i špedicije (ACF)

Dvije godine nakon otvaranja ureda u Melbourne-u u julu 2019., cargo-partner grupa proširila je svoju mrežu u zemlji akvizicijom australijske logističke kompanije ACF.

Dvije godine nakon otvaranja ureda u Melbourne-u u julu 2019., cargo-partner grupa proširila je svoju mrežu u zemlji akvizicijom australijske logističke kompanije ACF.

Nakon dvogodišnjeg uspješnog poslovanja u svom uredu u Melbourneu, cargo-partner je sada ojačao svoje sjedište u zemlji ulaganjem u špeditersku kompaniju Associated Customs & Forwarding (ACF). Akvizicija je službeno završena 1. augusta 2021. Ovim korakom međunarodni pružatelj usluga prijevoza i info-logistike stekao je dvije nove lokacije u Sydneyu i Brisbaneu i povećao svoj tim u Australiji na 35 zaposlenika.

ACF je osnovan 1972. godine i globalni je IATA akreditirani pružatelj usluga za zračni i pomorski teret, carinsko posredovanje i ugovornu logistiku. Kompanija upravlja sa 3.000 m² skladišnog prostora u Sydneyu, uključujući i carinsko skladište sa privremenim carinjenjem, kao i skladište u karantinu koje zadovoljava zahtjeve australijskih uvoznih procedura.

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, uvjeren je da je saradnja dobitna situacija za obje kompanije: "Naše partnerstvo s ACF-om nadopunjuje naš postojeći portfelj usluga i proizvoda zahvaljujući ACF-ovoj stručnosti u logistici, uslugama s dodatnom vrijednošću, kao i domaćim transportnim rješenjima. Dodavanjem Sydneya i Brisbanea u našu mrežu, sada možemo pokriti cijelu istočnu obalu Australije. U isto vrijeme, klijenti ACF-a će imati koristi od sveobuhvatne mreže ureda, skladišta i iskusnih timova širom svijeta koji pruža cargo-partner."

Jedno od ključnih područja stručnosti ACF-a nalazi se u e-commerce, koji je također jedno od deklariranih područja strateškog fokusiranja za cargo-partner. Budući da je već poduzeo slične korake u Njemačkoj stjecanjem stručnjaka za e-commerce Repalog u aprilu 2021. godine, ovo je spajanje dodatna obveza cargo-partnera za daljnje ulaganje i jačanje njegove prisutnosti i stručnosti u ovom segmentu. Uz dodatak ACF-ovih sveobuhvatnih lokalnih usluga rukovanja i carine u svoj portfelj, cargo-partner sada može ponuditi učinkovita end-to-end rješenja za e-fulfillment za korisnike u cijeloj Australiji.

Akvizicija je dodatno pojednostavljena činjenicom da obje kompanije već koriste logističku platformu CargoWise, koju je dizajnirao australijski proizvođač logističkog softvera WiseTech Global. Sredinom 2021. godine cargo-partner je započeo postepeno uvođenje CargoWise-a u Aziju, Okeaniju, Evropu i SAD, a završetak se očekuje do marta 2023. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti