Za podršku privatnom sektoru u BPK 50.000 KM

16.01.2020. 08:00 / Izvor: Fena
Za podršku privatnom sektoru u BPK 50.000 KM

Za razvoj privatnog sektora obezbijeđena sredstva u iznosu od 50.000 KM.

U Ministarstvu za privredu potpisani ugovori za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima za 2019. godinu.

Za razvoj privatnog sektora obezbijeđena sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut potpisao je danas ugovore sa privatnim poduzetnicima, korisnicima sredstava za sufinansiranje projekata po "Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde" za 2019.godinu.

Vrijednost programa koji ima za cilj  pružanje podrške razvoju privatnog sektora kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje, rast i razvoj privatnog sektora i unaprjeđenje privredne strukture Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je 50.000 KM,  a ugovore je potpisalo osam poduzetnika.

"Ministarstvo je utvrdilo kriterije i pravilnik o raspodjeli tih sredstava, raspisalo javni poziv i na taj javni poziv aplicirali su privatne firme i preduzeća koja su ispunjavala uslove. Osam privatnih društava je potpisalo ugovore i dobili su sredstva u iznosima od 5.000 KM do 11.000 KM. Mislimo da Vlada i resorno ministarstvo na ovaj način daju potporu i poticaj ovim firmama kako bi obnovili i zanovili svoju proizvodnju te doprinijeli većem zapošljavanju radnika", ističe ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti