Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za podršku privatnom sektoru u BPK 50.000 KM

16.01.2020. 08:00 / Izvor: Fena

U Ministarstvu za privredu potpisani ugovori za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima za 2019. godinu.

Za razvoj privatnog sektora obezbijeđena sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut potpisao je danas ugovore sa privatnim poduzetnicima, korisnicima sredstava za sufinansiranje projekata po "Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde" za 2019.godinu.

Vrijednost programa koji ima za cilj  pružanje podrške razvoju privatnog sektora kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje, rast i razvoj privatnog sektora i unaprjeđenje privredne strukture Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je 50.000 KM,  a ugovore je potpisalo osam poduzetnika.

"Ministarstvo je utvrdilo kriterije i pravilnik o raspodjeli tih sredstava, raspisalo javni poziv i na taj javni poziv aplicirali su privatne firme i preduzeća koja su ispunjavala uslove. Osam privatnih društava je potpisalo ugovore i dobili su sredstva u iznosima od 5.000 KM do 11.000 KM. Mislimo da Vlada i resorno ministarstvo na ovaj način daju potporu i poticaj ovim firmama kako bi obnovili i zanovili svoju proizvodnju te doprinijeli većem zapošljavanju radnika", ističe ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti