Mikrografija: Vaš poslužitelj virtualnih servera u savremenom centru podataka

Predstavljamo

Mikrografija: Vaš poslužitelj virtualnih servera u savremenom centru podataka

Najam prostora ili servera u sigurnom i certificiranom centru podataka je značajno elegantnija i smislena odluka.

04.05.2018 08:26:55 / Izvor: Akta.ba

Centar za podatke firme Mikrografija namijenjen je brojnim kompleksnim uslugama. Već dugi niz godina firmama svih veličina nude usluge poslužitelja virtualnih servera i poslovnih rješenja u savremenom centru podataka. Isti predstavlja visoko pouzdano, jako i sigurno okruženje za obradu različitih poslovnih opterećenja.

Kod razvoja i opremanja centra podataka nisu tražili prečice! Centar za podatke posjeduje certifikat ECB-S, sva značajna rješenja u njemu su odvojena – kako izvori osiguranja električne energije (i sistemu, koji preuzimaju njihovu ulogu kod eventualnog daljeg ispadanja) tako i sistemi za hlađenja sa dvojnim padom za višu učinkovitost hlađenja. Ne nedostaje ni savremen sistem samostalnog gašenja u slučaju požara.

Sigurnost je isto tako pisana sa velikim slovom. Ulazne kontrole i pristup i osiguran prostor su automatizirani preko centralnog registra korisnika. Svi ulazi su pod nadzorom preko video kamera, objekat u kojem se nalazi centar podataka je dodatno protuprovalno i protupožarno zaštićen.

Zašto se odlučiti za poslužitelja servera kod specializovanih ponuđača, da li je očigledno? Ne samo da većina firmi ne može obezbjediti jednak nivo sigurnosti i pouzdanosti informacijske infrastrukture, kao specializirani ponuđač, ta mjera je za pojedinačnu firmu i značajno skuplja. Najam prostora ili servera u sigurnom i certificiranom centru podataka je značajno elegantnija i smislena odluka.

Prednost najma usluga poslužitelja servera i poslovnih aplikacija su sljedeće:

  • Niži troškovi upravljanja sa IT infrastrukturom,
  • Unajmljeni kapaciteti se redovno prilagođavaju trenutnim potrebama,
  • Mogućnost najma fizičkog prostora, virtualnog servera i/ili poslovne programske opreme,
  • Mogućnost izrade sigurnosnih kopija sa arhiviranjem na sekundarnoj lokaciji,
  • Usklađenost sa ISO 27001,
  • Kontinuirano poslovanje,
  • Pouzdana veza interneta,
  • Nadzorni sistem, koji je zadužen za nesmetano djelovanje sistema sa automatskim sistemom za obavještavanje o događajima (SMS, e-mail),
  • Stručno dežurstvo, koje radi u režimu 24/7.

Imate dodatno pitanje, vezano sa poslužitelja servera i aplikacija? Mikrografija d.o.o. Sarajevo rado će vam odgovoriti na ista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo