Investicije / PROJEKTI

cargo-partner gradi info-logistički centar u Ljubljani

30.07.2018. 10:07 / Izvor: Akta.ba

Ove godine cargo-partner započinje izgradnju modernog info-logističkog centra u blizini aerodroma u Ljubljani. Novim objektom će se raspoloživi skladišni kapaciteti povećati za šest puta, stvarajući 20.000 paletnih mjesta  na više od 25.000 m².

Ovaj projekat dio je strateških investicija kompanije s ciljem jačanja globalnih skladišnih kapaciteta. Novi logistički centar sadržavat će 20.000 paletnih mjesta na više od 25.000 m² skladišnog prostora, uključujući 6000 m² skladišnog prostora za  pošiljke rezervnih dijelova i pick-and-pack, 5000 m² pretovarnog prostora te 4.400 m² uredskog prostora.

Smješten direktno pored aerodroma u Ljubljani, udaljen 20 minuta od centra grada, pomenuti logistički centar nudit će direktnu konekciju sa autocestom A2. Sa 44 utovarno-istovarne rampe, objekat će biti izvanredno opremljen za brzu manipulaciju robom te lokalnu distribuciju.

Direktor cargo-partnera Slovenija, Viktor Kastelić izjavljuje: "Naš novi info-logistički centar odražava rastuće zahtjeve tržišta. Dodatno nas čini sretnima rast našeg tima sa trenutnih 100 na 120 uposlenika te se unaprijed radujemo što ćemo nove talente moći dočekati u našem novom, modernom i atraktivnom uredu".

Trenutna logistička ulaganja cargo-partnera uključuju i proširenje skladišnih kapaciteta u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj za dodatnih 20.000 paletnih mjesta,  izgradnju info-logističkog centra u Fishamendu, Austrija te skladišta sa 20.000 paletnih mjesta u Sofiji, Bugarska. Otvaranje ovih skladišta također je planirano za 2018.godinu.

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem info-logističkih usluga, sa posebnom stručnošću u avionskom, pomorskom i drumskom transportu te uslugama skladištenja. Sa iskustvom dužim od trećine vijeka u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija kreira rješenja krojena po zahtjevima širokog spektra industrija, s ciljem kreiranja konkurentskih prednosti svojim komitentima širom Svijeta.

cargo-partner je osnovan 1983.godine. Sa svojih 2780 zaposlenih, u 2017.godini je generirao promet od 700 miliona EUR.

cargo-partner grupa ove godine slavi 35 godina od osnivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije