cargo-partner proširuje svoj sveobuhvatni čarter dodavanjem još jedne veze sa SAD-om

26.01.2022. 10:14 / Izvor: Akta.ba
Cargo-partner

Pored brojnih čarter-veza između Azije i Evrope, ovaj međunarodni logistički provajder je u svoju ponudu uvrstio i novu čarter uslugu između Beča i Chicaga.

Pored brojnih čarter-veza između Azije i Evrope, ovaj međunarodni logistički provajder je u svoju ponudu uvrstio i novu čarter uslugu između Beča i Chicaga. S obzirom na zahtjevnu situaciju na tržištu, mnoge kompanije traže alternativna transportna rješenja kako bi očuvale svoje lance snabdijevanja, cargo-partner na ovaj način odgovara na povećanu potražnju kupaca na ovoj ruti.

Avionski transport robe trenutno doživljava još jedan procvat, ne samo zbog ograničenja kapaciteta u ovom vidu transporta, već i zbog sve većeg prelaska sa pomorskog na avio transport. Ovaj trend je pojačan nizom faktora, a zagušenja u lukama u Europi, Americi i Aziji su također ubrzala ovaj razvoj. Potražnja za pouzdanim rješenjima za avionski transport robe je u porastu, posebno u automobilskom, visokotehnološkom i maloprodajnom sektoru. Kako bi pomogao kupcima da održe svoje lance snabdijevanja, cargo-partner nudi sveobuhvatan čarter program.

CARGO

Redovna sedmična veza između Beča i Chicaga

Od kraja 2021. godine, cargo-partner nudi nedjeljni čarter program od Beča do Međunarodnog aerodroma O'Hare u Chicagu, pošto kupci u posljednje vrijeme sve više traže aviorješenja na ovoj ruti. Aerodrom Beč služi kao idealno čvorište za Centralnu i Istočnu Europu, dok je Chicago strateška polazna tačka za distribuciju na Srednjem zapadu Sjedinjenih Država. Pored toga, cargo - partner ima sopstvena skladišta na obje lokacije i tako može ponuditi fleksibilna rješenja sa isporukom od vrata do vrata. Ova usluga je pogodna za generalne terete svih vrsta, a sa svojom razgranatom mrežom kompanija može ponuditi sveobuhvatne carinske i usluge isporuke do krajnje destinacije.

"cargo-partner je prepoznao potražnju kupaca za transportima koji su veoma kritični u pogledu vremena isporuke, i obezbjeđuje trenutnu dostupnost, kao i najbrže moguće vrijeme odgovora", objašnjava izvršni direktor cargo - partnera Stefan Krauter, objašnjavajući zašto je donijeta odluka da se proširi uspješan čarter program.

Dodatne čarter veze između Azije i Europe

cargo-partner već pruža redovne kargo čarter letove od Hong Konga do Budimpešte od proljeća 2020. godine, sa tri polaska , kao i letove dva puta sedmično od Budimpešte do Džengdžoua i nazad. Pored toga, dio ovog programa su sedmični letovi iz Frankfurta za Džengdžou i od Džengdžoua za Keln. Ove čarter usluge su uspostavljene kao dugoročni program, da bi se obezbijedio kontinuitet.

Pored toga, Cargo-partner od proljeća nudi novu uslugu zbirnog prijevoza sa sedmičnim polascima iz Hanoja i Ho Ši Mina za Minhen, Frankfurt i Beč. Ovo rješenje od vrata do vrata uključuje preuzimanje sa bilo koje lokacije u Vijetnamu i dostavu do konačnog odredišta u Europi.

Čarter Antonov 124 izaziva pometnju u Lincu

Nedavno je hitan zahtjev za transportom od strane kupca iz modne industrije, izazvao rijedak prizor na aerodromu u Lincu. Tim cargo-partnera u Lincu, zajedno sa svojim kolegama u Vijetnamu, organizovao je vremenski kritičan transport od Hanoja do Linca, iznajmivši Antonov An-124. Teret se sastojao od robe težine preko 92.000 kg i ukupne zapremine od 550 m³. Narudžba je uključivala preuzimanje na dvije lokacije u Vijetnamu, pripremu za transport na 287 paleta, kompletno carinjenje i naknadnu distribuciju robe u Zapadnoj Evropi, uz upotrebu ukupno dvanaest kamiona.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu eura u 2020. godini i trenutno zapošljava više od 3.600 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti