Cargo-partner nastavlja širiti skladišne kapacitete u Slovačkoj

18.04.2019. 13:35 / Izvor: Akta.ba

Međunarodni pružatelj usluga prijevoza i info-logističkih usluga, cargo-partner je sa dodatnih 4100 m² proširio svoj skladišni prostor u Dunajskoj Stredi, Slovačka.

Međunarodni pružatelj usluga prijevoza i info-logističkih usluga, cargo-partner je sa dodatnih 4100 m² proširio svoj skladišni prostor u Dunajskoj Stredi, Slovačka.

Direktna veza na METRANS terminal pruža pretovarne mogućnosti za intermodalni prijevoz prema Hamburgu, Bremerhavenu, Kopru i Rijeci.

Zbog rastućih potreba kupaca, cargo-partner je odlučio poduzeti dalje širenje svog logističkog centra u Dunajskoj Stredi, Slovačka. Nakon proširenja 2017.godine,kojim su kapaciteti udvostručeni na 14,200 m², uslijedilo je širenje za dodatnih 4.100 m², te sadašnji ukupan prostor iznosi 18,300 m² sa 24.000 paletnih mjesta. cargo-partner je jedini pružatelj logističkih usluga u Slovačkoj koji ima vlastito skladište sa direktnim priključkom na METRANS kontejnerski terminal, u neposrednoj blizini prostora za rukovanje kontejnerima. Postojeće pretovarno skladište ima devet utovarnih rampi, gdje se konsolidovani kontejneri mogu prebaciti dirktno na voz. Odatle se mogu transportovati dalje putem najbrže intermodalne mreže do luka u Hamburgu, Bremerhavenu,Trstu, Kopru i Rijeci. Direktna povezanost sa terminalom omogućuje premještanje kontejnera dizalicama direktno na cargo-partner pretovarno skladište. Ove pogodnosti omogućuju uštedu vremena od jednog do dva dana i eliminiše troškove prijevoza i carine. Na mjestu devet utovarnih rampi u starom dijelu zgrade su se stvorili uslovi za  dvanaest dodatnih utovarnih dokova. Daljim proširenjem dodato je još deset, tako da ovaj logistički objekat sada ima 31 različitih utovarnih platformi. Sa logističkim centrom u Dunajskoj Stredi, cargo-partner stavlja eksplicitni fokus na klijente iz industrije autodijelova, industrijskih rezervnih dijelova i high-tech mašina.

Novi skladišni objekat se održava na energetski i troškovno učinkovitom rasponu temperatura između 15°C i 25°C, te je idealan za rukovanje vangabaritnim pošiljkama. Ovo je još jedan primjer gdje je direktan pristup do susjednog intermodalnog terminala prednost, budući da kamion za specijalni prevoz može imati određena ograničenja i logističke izazove. Ovim proširenjem, kancelarijski i administrativni prostor je također povećan za 500 m², te će broj zaposlenih rasti za novih 40 do 60 radnika. cargo-partner trenutno djeluje sa dva moderna logistička centra u Slovačkoj: pored skladišta u Dunajskoj Stredi, tu je dodatni logistički objekat u Bratislavi s kapacitetom od 14.000 paletnih mjesta na ukupnoj površini od 8.200 m².

 

 

Izvršni direktor i vlasnik cargo-partnera, g.Stefan Krauter, je zadovoljan što je proširenje skladišta završeno po planu i bez smetnji: "U posljednje vrijeme mnogo ulažemo u razvoj naših skladišnih kapaciteta širom svijeta. S ovim drugim proširenjem skladišta u Dunajskoj Stredi, mi dalje jačamo našu posvećenost prema ovoj lokaciji, idelano pozicioniranoj u  neposrednoj blizini METRANS kontejnerskog terminala. Osim toga, želimo iskoristiti ovo čvorište za daljnji razvoj naših rješenja za automobilski sektor."

Peter Kiss, izvršni direktor METRANS-a, naglašava povoljan položaj cargo-partner-ovog skladišta: "Saradnja između naših kompanija u Dunajskoj Stredi je jedinstven primjer koji pokazuje koliko kombinovana rješenja mogu biti učinkovita. Direktna povezanost terminala i skladišta eliminiše potrebu za kamionskim transportom. To donosi mnogo prednosti".

Druge nedavne logističke investicije cargo-partnera su nagrađeni iLogistik centar, izgrađen od drveta, u blizini sjedišta kompanije u Fischamendu, Austrija, sa ukupnom površinom od 12,200 m² i iLogistik centar u Sofiji, Bugarska, s prostorom za skladištenje od 16.500 m² (oba počela sa radom u junu 2018.godine), zatim nova skladišta u Hamburgu (4900 m², otvoreno 2017.godine), Clarksvillu , TN i Chicagu, IL (svaki po 14.000 m², otvoreni 2017.godine), te skladište sa više od 3.000 m² u Hong Kongu koje je otvoreno u zimu 2018.godine. Pored toga, iIzgradnja novog iLogistics centra u Ljubljani, Slovenija ide prema planu. Novo skladište će osigurati 20.000 paletnih mjesta na više od 25.000 m², a planirano otvaranje je u ljeto 2019.godine. Svaki od ovih projekata je dio strateških investicija cargo-partnera za proširenje svojih globalnih logističkih kapaciteta.

O cargo-partner-u:

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti