cargo-partner osniva Centar kompetencija za farmaceutske i medicinske proizvode

19.05.2020. 08:40 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner osniva Centar kompetencija za farmaceutske i medicinske proizvode

Otvaranjem novog Centra za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Mumbaiu, cargo-partner je uspostavio novo čvorište.

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike otvorio je 30. aprila 2020. godine svoj Centar za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Indiji, koji je u skladu sa dobrom distributivnom praksom farmaceutskih proizvoda (GDP). To je treći centar za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode ove kompanije, poslije Beča i Hamburga. Služba za podršku koja radi 24 sata na dan osigurava brze odgovore za sve farmaceutske pošiljke u Indiju i iz Indije.

Otvaranjem novog Centra za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Mumbaiu, cargo-partner je uspostavio novo čvorište, kako bi svojim klijentima pružio usluge koje su u skladu sa standardima GDP u skladištenju, nacionalnom i regionalnom cestovnom transportu, kao i međunarodnom zračnom i pomorskom transportu. Da bi osigurao brzu i pouzdanu uslugu za hitne transporte farmaceutskih i zdravstvenih proizvoda, cargo-partner je nedavno u Indiji uveo službu za podršku koji radi 24 sata dnevno i koja obećava odgovor u roku od 29 minuta, kao i potpunu ponudu u roku od dva sata.

cargo-partner je prisutan u Indiji od 2007. godine, a trenutno ima 11 kancelarija sa 135 zaposlenih širom zemlje. Početkom ove godine, cargo-partner je nagrađen kao vodeća kompanija za špediciju farmaceutskih proizvoda (Leading Freight Forwarding Company – Pharma) na dodjeli nagrada za transport u Indiji – India Cargo, što potvrđuje stručnost pružaoca logističkih usluga u ovom sektoru. Od 2020. godine, kompaniju cargo-partner u Indiji vodi novi generalni direktor, gospodin Rajiv Singh. Nakon povratka s 15-godišnjeg rada u inostranstvu, gospodin Singh se pridružio timu cargo-partnera u Delhiju i spreman je da sa više od 23 godine iskustva u logistici podrži stalni rast kompanije.

Rajiv Singh, generalni direktor kompanije cargo-partner u Indiji, objašnjava strateško postavljanje novog centra za kompetenciju: "Sa našim novim Centrom za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Mumbaiu, možemo da obezbijedimo potpunu usaglašenost sa standardima GDP, integritet proizvoda od početka do kraja usluge i profesionalno rukovanje pri svakom koraku. Sastavili smo posvećen tim dobro obučenog osoblja iz naših službi za zračni, pomorski i cestovni transport kao i upravljanje kvalitetom koji našim klijentima može da pruži temeljnu stručnost u ovoj djelatnosti. Naši procesi se zasnivaju na dugogodišnjem iskustvu, korištenju detaljnih postupaka upravljanja rizikom i odstupanjima kako bismo postigli maksimalnu sigurnost i efikasnost.”

Jedan od prvih klijenata kompanije cargo-partner u novom Centru za kompetenciju je Glenmark Pharmaceuticals, vodeći isporučilac farmaceutskih proizvoda, osnovan 1977. godine, sa sjedištem u Mumbaiu. Gospodin Rajasekhara Reddy, potpredsjednik, rukovodilac Globalnog planiranja potražnje i logistike u Glenmarku, kaže sljedeće o motivaciji koji stoji iza saradnje: "Odlučili smo da radimo sa cargo-partnerom jer je to kompanija koja predstavlja profesionalizam, ne samo u Indiji, već i u našim odredišnim zemljama, i stekli smo povjerenje u nju kao izuzetno pouzdanog partnera koji se uvijek drži svojih obaveza. Otvaranje Centra za kompetenciju kompanije cargo-partner u Mumbaiu ojačaće naš odnos na širem planu i poslužiće za dalje obezbjeđivanje našeg lanca snabdijevanja i integriteta proizvoda."

Tokom protekle decenije, Indija je postala jedan od vodećih svjetskih aktera u farmaceutskom i zdravstvenom sektoru. Prema Indijskoj fondaciji za jednakost robnih marki, Indija isporučuje preko 50 procenata svjetske potražnje za raznim vakcinama, 40 procenata potražnje generičkih proizvoda u SAD i 25 procenata svih lijekova u Velikoj Britaniji. Indijski lijekovi se izvoze u više od 200 zemalja svijeta, a SAD su ključno tržište. Za cargo-partner to znači da je Indija ključna strateška tačka u globalnoj mreži za farmaceutske i zdravstvene proizvode ove kompanije.

Pored novog Centra za kompetenciju u Mumbaiu, cargo-partner upravlja i centrom za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Beču, koji je fokusiran na zračni transport, kao i centrom u Hamburgu, koji je specijalizovan za  pomorski transport. Na aerodromu u Beču cargo-partner upravlja Centrom za farmaceutske proizvode koji ima manipulativnu površinu od 200 m² za pretovar, cross-docking, kao i formiranje i razdvajanje jedinica tereta (ULD) pri konstantnoj temperaturi od +2 do +8°C. Sopstvena mašina za sortiranje osigurava brzu obradu vremenski osjetljivih pošiljki. cargo-partner u Austriji posjeduje farmaceutski certifikat ISO 9001:2015, ovlašten je kao kvalifikovani dobavljač temperaturno kontrolisanih kontejnera (Qualified Envirotainer Provider ‒ QEP) i posluje u skladu sa standardima GDP za logistiku farmaceutskih proizvoda. U Hamburgu je cargo-partner dobio certifikat za usklađenost sa standardima GDP, a nedavno i IFS certifikat za logistiku prehrambenih proizvoda za svoje skladište od 4.900 m² koje se nalazi 20 km južno od Hamburga.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informacione logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. Sa više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacione tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti