cargo-partner predstavlja novi servis za praćenje kontejnera

24.06.2019. 08:22 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner predstavlja novi servis za praćenje kontejnera

Nova napredna funkcija klijentima pruža potpuni uvid u status njihovih kontejnerskih (FCL) pošiljki.

Nova napredna funkcija klijentima pruža potpuni uvid u status njihovih kontejnerskih (FCL) pošiljki. Najsavremenija tehnologija pruža korisnicima informacije o statusu pošiljke, putem platforme za upravljanje lancem snabdjevanja SPOT.

cargo-partner, Internacionalni pružatelj transportnih i info-logističkih usluga, predstavlja novu uslugu praćenja statusa u transportu punih kontejnera. Nova funkcija je dostupna preko platforme za upravljanje lancem snabdjevanja SPOT, koju cargo-partner koristi za upravljanje svim vrstama transporta i kojom pruža potpunu transparentnost svojim klijentima. Dostupan preko svakog web browser-a ili kao mobilna aplikacija, SPOT sada omogućuje korisnicima da prate status svojih kontejnera u realnom vremenu.

Kako radi

Nova tehnologija kombinuje podatke iz različitih izvora: raspored otpreme i informacije o statusu koje pružaju brodari, podatke o lokaciji broda koji se šalju putem AIS-a, te informacije dobivene od luka i terminala. Koristeći geofencing tehnologiju, evidentira se vrijeme i mjesto kada brod ulazi u određenu zonu. Nakon što brod isplovi iz polazne luke, inteligentni algoritam izračunava datume planiranih događaja, kao što su pretovari, dolazak u odredišnu luku, istovar i td., i šalje ih u SPOT. Sve daljnje luke i mjesta zadržavanja  kontejnera također su uključeni u podatke za praćenje i događaji (statusi) se stalno ažuriraju. Korisnici se mogu odlučiti da, u skladu sa svojim željama, primaju obavještenja o svim relevantnim promjenama. Nadalje, funkcija upozorenja omogućuje upravljanje rizicima vezanim za moguća odstupanja od planiranog toka događaja.

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, objašnjava: "Mi stalno unapređujemo naša digitalna rješenja kako bi se sto više integrisali u lanac snabdjevanja naših kupaca. Sa novom tehnologijom praćenja pošiljaka, našim klijentima nudimo pouzdane informacije o njihovim pomorskim pošiljkama. Na taj način, naši klijenti imaju pristup važnim podacima koji podržavaju njihove odluke oko optimizacije lanca snabdjevanja i upravljanja zalihama. Sa druge strane, naši operativci imaju koristi od automatizovanog sistema koji zamjenjuje ručni unos podataka i osigurava maksimalnu učinkovitost i brzu razmjenu informacija.”

O cargo-partner-u:

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portfolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti