cargo-partner proslavlja 25 godina u Mađarskoj otvaranjem nove kancelarije

25.04.2019. 09:16 / Izvor: Akta.ba

cargo-partner, pružatelj usluga međunarodnog transporta i info-logističkih usluga, prisutan je u Mađarskoj od 1994.godine.

cargo-partner, pružatelj usluga međunarodnog transporta i info-logističkih usluga, prisutan je u Mađarskoj od 1994.godine. Tim povodom, cargo-partner će otvoriti novoizgrađeni kancelarijski prostor i skladište na aerodromu u Budimpešti te će, kao dugogodišnji partner Ferenc Liszt aerodrome, biti jedan od prvih stanara „BUD Cargo City- a”, čija je gradnja započela u januaru 2019.godine.

cargo-partner u Mađarskoj osnovan je kao jedna od prvih stranih međunarodnih kompanija, da bi u međuvremenu postao jedan od najvažnijih stubova cargo-partner mreže. Sa više od 140 radnika u tri poslovnice, cargo-partner će dodatno ojačati svoju poziciju u zemlji preseljenjem u novoizgrađeni logistički centar BUD Cargo City krajem 2019.godine. Logistički centar će osigurati 7.500 m² skladišnog prostora sa kancelarijama u trospratnoj poslovnoj zgradi, posebno dizajniranim za pružanje idealnih uslova za otpremnike u avionskom transport robe. Pored toga, cargo-partner ima sjedište u centru grada, kao i skladište u Gyálu.

Mađarska poslovnica cargo-partnera će postati jedna od prvih stanara novog logističkog centra. Preseljenjem u BUD Cargo City, kompanija će proširiti svoj skladišni proctor na   1.200 m² te poslovni prostor na 400 m². cargo-partner u Mađarskoj je zastupljen na aerodromu Budimpešti od svog osnivanja, a danas je poznat kao jedan od vodećih logističkih kompanija u zemlji sa sveobuhvatnim portfeljom usluga i posebnim naglaskom na privredne sektore kao što su automobilska industrija, lijekovi i farmacija te avionske dijelove i elektro komponente. Sa trenutnim skladišnim kapacitetom od 30.000 m², mađarska poslovnica se može osvrnuti na uspješnu poslovnu 2018.godinu tokom koje je prevezeno ukupno 25.000 TEU-a u brodskom transportu i 50.000 pošiljki u cestovnom prometu. U tom smislu, g.Attila Becze, regionalni direktor cargo-partnera u Mađarskoj, pozvat će brojne kupce i poslovne partnere na proslavu godišnjice planiranu za jesen ove godine. Na temelju uspješnog razvoja u posljednjih 25 godina te pozitivnog trenda rasta, možemo očekivati daljnji uspješan rast cargo-partnera Mađarska.

BUD Cargo City projekat je dio programa razvoja aerodroma BUD 2020. U okviru ovog programa, Aerodrom Budimpešta ulaže između 160 i 180 milijuna eura iz vlastitih sredstava. U posljednjih nekoliko godina, aerodrom je privukao pozornost kao čvorište avio transporta robe za srednju i jugoistočnu Europu. U tom periodu, obim avio tereta je značajno narastao te prelazi čak i godišnji porast u prijevozu putnika.

O cargo-partner-u:

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti