cargo-partner - redovni sedmični prijevoz robe vozom od Kine do Evrope

11.05.2020. 09:02 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner - redovni sedmični prijevoz robe vozom od Kine do Evrope

Potražnja za bržom opcijom transporta od prijevoza brodom, stavila je Novi put svile u prvi plan.

Uticaj koronavirusa doveo je do nedostatka kapaciteta u transportu između Kine i Evrope. U trenutnim uslovima, željeznički teretni saobraćaj iz Kine ostaje prilično stabilna opcija. Anti-epidemiološke mjere nisu uticale na željeznički saobraćaj širom svijeta, kao na druge vrste prijevoza, uključujući avio, drumski i pomorski saobraćaj. Najvažnija prednost željezničkog prijevoza je vrijeme isporuke, a u kontekstu epidemije koronavirusa vrijeme isporuke za osnovnu robu je od posebnog značaja. Naše transportno rješenje vozom, sa redovnim sedmičnim polascima i tranzitnim vremenom od 18 do 22 dana, direktno povezuje ova dva kontinenta i obezbjeđuje da pošiljka bude preuzeta na željenoj lokaciji i isporučena na tačno odredište.

Potražnja za bržom opcijom transporta od prijevoza brodom, stavila je Novi put svile u prvi plan. Također, tarife za prijevoz pošiljaka od Kine do Evrope, kako brodom, tako i avionom su se drastično povećale. Mnoge kompanije traže alternativu za transport važnih pošiljaka do Evrope, a cargo-partner je prepoznao potrebu za atraktivnim i pouzdanim alternativnim rješenjima u odnosu na uobičajene rute i može da ponudi niz dodatnih opcija.

Pošiljke se mogu preuzeti preko rasprostranjene mreže habova u cijeloj Kini. Pomoću platforme za upravljanje kompletnim lancem snabdijevanja (SPOT) obezbijeđena je transparentnost i uvid u sve podatke. Tranzitno vrijeme za ovu opciju se u prosjeku kreće od 18 do 22 dana, a zahvaljujući ocpiji direktnog prijevoza bez pretovara, direktna LCL usluga omogućava najbržu opciju isporuke od vrata do vrata.

Uvjereni smo da će Novi put svile postati još važniji u budućnosti. Ovo je procjena izvršnog direktora naše kompanije, gospodina Stefana Krautera. Zapravo, kompanija cargo-partner već godinama unazad uspješno organizuje transport kontejnera vozom izmedju Azije i Evrope i ima dugogodišnju reputaciju pouzdanog posrednika za uslugu željezničkog prijevoza preko „Novog puta svile“.

Naše usluge željezničkog transporta obuhvataju distribuciju i skladištenje, sa nizom dodatih opcija kao što su utovar, istovar, paletizacija i osiguranje kontejnera kao i sveobuhvatna podrška usluzi carinjenja kako u Kini, tako i u Evropi.

Budući da je željeznički prijevoz do 50% brži od pomorskog i do 60% ekonomičniji od avio-saobraćaja, nije iznenađujuće da se  sve veći broj naših korisnika odlučuje za ovu alternativu. Voz također povoljno utiče na zaštitu životne sredine, zbog niže emisije ugljen dioksida u atmosferu.

"Ujedno koristimo priliku da vas pozovemo na polusatnu Rail radionicu, koju ćemo održati u četvrtak, 14.05.2020. u 11 sati, upravo na temu organizacije transporta vozom od Kine do Evrope i svih detalja u vezi sa regulativama i restrikcijama kod uvoza medicinske opreme. Učešće je besplatno, potrebno je samo da se registrujete klikom na sljedeći link", kazali su iz kompanije.

cargo-partneru

cargo-partner je kompanija u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem i-logističkih usluga u avionskom, pomorskom, željezničkom i drumskom transportu te uslugama skladištenja. Zahvaljujući iskustvu dužem od tri decenije u oblasti informacionih tehnologija i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija kreira rješenja krojena po zahtjevima širokog spektra industrija, s ciljem omogućavanja konkurentske prednosti svojim komitentima širom Svijeta.

Osnovan 1983.godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona EUR u 2019. godini i trenutno zapošljava preko 3.000 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti