U blizini Sokoca niče etno naselje, investicija vrijedna 850.000 KM

23.10.2017. 09:51 / Izvor: Akta.ba
U blizini Sokoca niče etno naselje, investicija vrijedna 850.000 KM

Na glavnom putu Sarajevo – Beograd, na udaljenosti jednog kilometra od užeg centra Sokoca nalazi se sada već i nadaleko poznat etno restoran "КUM".

Na glavnom putu Sarajevo – Beograd, na udaljenosti jednog kilometra od užeg centra Sokoca nalazi se sada već i nadaleko poznat etno restoran "КUM". Zbog veoma prijatnog ambijenta u prirodnom okruženju, srdačnog osoblja, kao i zbog raznovrsnih tradicionalnih romanijskih jela, ovaj ugostiteljski objekat postao je omiljeno mjesto za odmor i predah ne samo Sokočana, nego i putnika namjernika iz raznih zemalja svijeta. 

Zbog sve većeg interesovanja za smještajnim kapacitetima preduzeće "SBS PROMET" doo Sokolac u čijem je vlasništvu ovaj ugostiteljski objekat, početkom septembra počelo je nadogradnju i proširenje konobe "КUM", tj. na ovoj lokaciji će biti izgrađeno etno naselje, navodi se na stranici Opštine Sokolac.

U prvoj fazi biće izgrađene tri kuće brvnare, površine od 45 metara kvadratnih koje će biti adaptirane u četverokrevetne apartmane sa dnevnim boravkom, kupatilom, sobom za spavanje – galerijom i terasom. Apartmani će posjedovati i svoj parking, vlastiti prilazni put i pristup internetu.

U drugoj fazi izgradnje etno naselja, koja bi trebala da počne u proljeće 2018. godine planirano je da se izgrade još tri brvnare iste površine, ljetnikovac, sportski tereni, kao i uređenje šetališta. Nakon završene druge faze etno naselje će se rasprostirati na površini od 4. 700 metara kvadratnih, a smještajni kapaciteti biće povećani na 32 ležaja.

Trenutno se radi na dogradnji restoranskog djela konobe "КUM", a nakon završetka radova ovaj ugostiteljski objekat imaće mogućnost prijema od 230 gostiju. U ponudi za goste će se naći od dvodnevnih do desetodnevnih boravaka sa pansionom, a biće organizovane i turističke ture do Jahorine, Sarajeva, Romanije, kao i obilazak znamenitosti i prirodnih ljepota na našoj regiji.

Ukupna vrijednost ove investicije je 850.000 konvertibilnih maraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije