Uloženo oko 1,6 mil. KM za asfaltiranje i izgradnju puteva u Sokocu

Investicije / PROJEKTI

Uloženo oko 1,6 mil. KM za asfaltiranje i izgradnju puteva u Sokocu

02.12.2019. 13:32 / Izvor: Akta.ba

Tokom ovogodišnje građevinske sezone na području opštine Sokolac urađen je veliki broj infrastrukturnih projekata. Kada je riječ o putnoj infrastrukturi, za sanaciju, rekonstrukciju, asfaltiranje i izgradnju novih puteva na području ove lokalne zajednice u proteklom periodu uloženo je blizu 1.600.000 konvertibilnih maraka.

Prema riječima načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice u protekloj godini urađeno je mnogo kada je u pitanju plan asfaltiranja i rekonstrukcija ulica u gradu, kao i na izgradnji i održavanju lokalnih puteva.

"Ove godine asfaltirano je deset ulica u sokolačkom naselјu Brezijak. Rađeno je i šest ulica u naselјu Sokolačke njive u kome je ostala još jedna ulica i dva kraka kako bi bilo kompletirano cijelo naselјe. Zatim, urađena je saobraćajnica sa trotoarom i parkingom, to je dio magistralnog puta od skretanja za selo Ćavarine do raskršća prema Knežini. Rekonstruisan je dio ulice Mihajla Bjelakovića, dio puta koji spaja ulicu Jove Jankovića i Romanijsku, kao i dio koji vodi od ulice Milana Šarca do Gradskog stadiona 'Bara'. Dobili smo novi izgled grada izgradnjom pješačke staze koja jednim djelom vodi od stadiona 'Bara' do Nove sportske dvorane, a drugim djelom povezuje se sa glavnom ulicom Cara Lazara", rekao je načelnik Bjelica.

Bjelica je dodao da će radovi biti izvođeni sve dok god vremenske prilike budu dozvolјavale, te da je trenutno u izgradnji određeni broj projekata putne infrastrukutre koji će biti završeni u ovoj godini, kao i da se već početkom nove građevinske sezone nastavlјa plan asfaltiranja i rekonstrukcije ulica.

"Trenutno se radi trotoar u dužini dva kilometra od sokolačkog naselјa Baltići do Podromanije. Prva faza ovog infrastrukturnog projekta koja će biti završena u ovoj godini vodi do naselјenog mjesta Majdani. Takođe, u narednom periodu čeka nas asfaltiranje novoizgrađene ulice koja ide od ulice Pera Kosorića, pored SŠC 'Vasilije Ostroški' i Osnovne škole Sokolac, dalјe ispod Nove sportske dvorane gdje se povezuje sa Omladinskom ulicom koja je spojena sa ulicom Cara Lazara. Prema našim planovima radiće se tri ulice u naselјu Laze i Ćilimara, kao i dva kraka u naselјu Brdo", istakao je Bjelica.

Kada je riječ o popravci, rekonstrukciji i asfaltiranju puteva u ruralnim podučjima u ovoj godini učinjen je značajan pomak, jedan kilometar asfaltnog puta urađen je na dionici Ćavarine – Šenkovići i od sela Mangurića prema Išerić brdu. U selu Pediše urađeno je oko kilometar i osamstotina metara puta, a u planu je asfaltiranje lokalnog puta Kalјina – Hrasišta – Donje Gire u dužini od 1 kilometar i 800 metara, kao i jedan dio puta prema Manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima. Prema riječima Bjelice trenutno se radi i na popravci ostalih lokalnih puteva u ruralnim područjima, kako bi spremno dočekali zimu i snijeg.

Na području opštine Sokolac rađeno je na bezbijednosti u saobraćaju, naročito pješaka.

"U Sokocu od ove godine imamo video nadzor, postavlјeno je osamnaest kamera po cijelome gradu. Urađena je i vertikalna i horizontalna signalizacija, a pored toga postavlјeni su i potpuno novi semafori na četiri lokacije", dodao je Bjelica.

Izvođač radova na većini projekata putne infrastrukture u opštini Sokolac bilo je lokalno preduzeće „Romanijaputevi“, video nadzor radila je firma „K- Inel“ iz Istočnog Sarajeva, dok je kompanija iz Doboja bila zadužena za postavlјanje semafora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije