cargo-partner preuzima Repalog u Njemačkoj

25.05.2021. 09:09 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner preuzima Repalog u Njemačkoj

Ova platforma će sada biti integrirana u platformu za upravljanje lancem opskrbe tereta partnera kako bi se osiguralo besprijekorno iskustvo za kupce logističkih dobavljača.

Kao dio kontinuiranog rasta u sektoru e-commerce, pružatelj usluga međunarodnog transporta i logistike udružio je snage sa njemačkim stručnjakom za realizaciju i last-mile Repalogom.

E-commerce godinama brzo napreduje, a pandemija COVID-19 dodatno je ubrzala rast internetske prodaje, zajedno s potražnjom za uslugama e-commerce u B2B i B2C. Da bi proširio svoju stručnost i upotpunio svoj portfolio usluga, cargo-partner je od 1. aprila 2021. kupio njemačku kompaniju Repalog - potpuno integrirani mrežni prijevoznik za međunarodne i interkontinentalne pošiljke.

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, objašnjava: "Naše je ulaganje motivirano željom da ojačamo našu globalnu mrežu dodatnim mogućnostima za prekogranične usluge e-commerce i da našim kupcima ponudimo integrirano rješenje, uključujući zračni, pomorski prijevoz ili prijevoz željeznicom - u kombinaciji s uslugama distribucije. Repalog će savršeno upotpuniti našu ponudu usluga na našim ključnim tržištima u Europi svojim asortimanom usluga ispunjavanja, distribucije paketa i povratka. Sada možemo stvoriti još brža, fleksibilnija i ekonomična cjelovita rješenja za naše kupce: od transporta i konsolidacije do carinjenja, skladištenja i distribucije. "

Sa sjedištem u blizini Frankfurta, Repalog će biti integriran u cargo-partner kao nova podružnica. Paralelno s akvizicijom Repaloga, cargo-partner je stvorio i novu diviziju, fokusirajući se isključivo na razvoj i promociju rješenja proizvoda za sektor e-commerce širom svijeta.

Repalog je trenutno integriran sa preko 100 lokalnih i međunarodnih pružalaca usluga paketa i obrađuje preko milion pošiljki paketa godišnje, omogućavajući kupcima da iskoriste razne mogućnosti i konkurentne cijene. Pored toga, kompanija nudi sveobuhvatno softversko rješenje za upoređivanje cijena, praćenje, ispis naljepnica i upravljanje povratima.

Ova platforma će sada biti integrirana u platformu za upravljanje lancem opskrbe tereta partnera kako bi se osiguralo besprijekorno iskustvo za kupce logističkih dobavljača.

O cargo-partneru

cargo-partner je pružatelj info-logistike u privatnom vlasništvu koji nudi sveobuhvatan portfolio zračnog, pomorskog, kopnenog transporta i skladišnih rješenja. Sa više od trećine stoljeća stručnosti u informatičkoj tehnologiji i optimizaciji lanca isporuke, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je 2020. ostvario promet od preko milijardu eura i trenutno zapošljava 3.250 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti