Akta.ba - Mjesto dobrih poslovnih priča


Poslovni portal Akta.ba je mjesto dobrih poslovnih priča, a naš tim je zbog toga kontinuirano prisutan na ključnim poslovnim događajima u Bosni i Hercegovini. Kao lider među poslovnim portalima naš zadatak je da u raznim sferama prepoznajemo poslovne prilike za naše korisnike.

Kao najposjećeniji poslovni portal, Akta.ba je nezaobilazni medijski pokrovitelj svih velikih poslovnih događaja, sajmova, konferencija, kongresa i drugih društveno značajnih događaja kako bi poslovni ljudi, marketinški i komunikacijski stručnjaci na našem portalu dobili najaktuelnije informacije i kako bi njihov poslovni uspjeh imao dodatnu vrijednost.

Status ekskluzivnog medijskog partnera uspješnih projekata u velikoj mjeri je promovisao Akta.ba, te su partnerstva prerasla okvire tipične saradnje i postavila temelje dugoročne i uspješne saradnje što je nama od izuzetnog značaja.

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje.

Brojke i brojne pohvale dokazuju da su čitatelji i klijenti prepoznali da je cjelokupan sadržaj portala od velike vrijednosti za njih.

Tako je tokom 2017. i 2018. Akta.ba je medijski podržala i bila prisutna na više od 30 poslovnih i društvenih događaja.


PODRŠKA START-UP ZAJEDNICI


Pozitivnih ekonomskih priča u BiH ima puno i potrebno ih je promovisati jer tako dokazujemo da se i u BiH može uspješno poslovati i razmišljati o većim ulaganjima.

To potvrđuje podatak da je jako puno mladih koji su se odvažili da zakorače u svijet poduzetništva. Brojnim urađenim analizama portala Akta.ba primjetan je porast novoosnovanih firmi, kao i startupova.

Novinari portala Akta.ba uradili su priče sa mnogim pokretačima startupa koji su iz prve ruke podijelili iskustva i dali korisne savjete mladim osobama koji razmišljaju o pokretanju svojih businessa.

Na taj način smo kroz seriju tekstova razgovarali sa osnivačima, investitorima o problemima, davali stručne savjete te promovisali start up zajednicu u BiH.